Living room

In the modern family, the living room is slowly taking off as a function of serving guests, party, and gathering. The places for family or friends gatherings have already been carried by shopping malls, cafes, and restaurants. The public property of the living room is disappearing, and it seems worthwhile to think about whether a string of sofas around the coffee table facing the TV is need. Among young people, after-dinner TV has long been replaced by a computer (mobile phone) after dinner. If you really want to watch TV, you would rather be comfortable in the bed. The family with children is even further, and the time at home should be spent around the busy hours of the child. But the layout of the house seems to be used to large living rooms, small bedrooms in China. But bigger is always good, providing an opportunity for a versatile arrangement.
Different from the eternal commemoration pursued in classical design, modern design favors the “dynamic” spatial form that can be constantly changed and updated. Imagine if you can only face the same painting on the wall every day, even if it is Da Vinci’s “Mona Lisa” or Van Gogh’s “Sunflower”, it will sooner or later get tired. Like the previous “climbing bookcase”, the possibility of “Reform” has been interspersed throughout the design.
The living room has a width of 4 meters and a depth of 5.5 meters. In the design, the space is disassembled into three parts through the arrangement of the furniture and the lifting of the ground. Along the original TV wall, a high half-opened bookcase is placed, and the upper side is placed with a book of the adult; the lower side is placed with the child’s picture book; the middle area is provided with a hole plate, and various decorations and toys can be disassembled and fixed at any time; The bookcase is equipped with a single-track double-sliding door. By adjusting the position of the sliding door, the parts of the area can be hidden, and the “background” effect can be changed from time to time. At the same time, the material of the door that can be painted and cleaned easily is plexiglass, so that the child can be inspired creativity in the graffiti. On the opposite side of the bookcase, a small stage 1.1 meters wide is designed. This is the child’s exclusive area, with a blackboard wall, a small house with dolls, and a small tent for books and stories. The area between the bookcase and the small stage is a multi-functional area. It can be used as a child’s creative area, as well as an area for adults to rest and chat, or a parent-child interaction area.
Spaces that can be “reformed” may evoke the sense of novelty and participation of each family member, so that everyone can devote more time and responsibility to family life and grow together in the company.

Climbing bookcase

Material: wood, EGGER

The room that has been divided into two by the bookcase is not large, one side is the kid’s room, and the other side is temporarily used as a tatami multi-functional space with a tea room, a meditation room, and a study room. The tatami can be used as a bed in the future, and the whole space can be expanded to Another kid’s room, the bookcase is available on both sides. In order to obtain more lighting for the inner space and reduce the suppression, we placed two “large windows” on the bookcase, but in order to take full advantage of the bookcase space, increase the storage capacity, and we designed four Removable cabinets in each large window.
The weather in Shanghai is rainy in summer, and smogy in winter, so there are little days suitable for outdoor play. Considering that children need a lot of active-movement, and 1-3 years old is a sensitive period for the development of children’s big active-movement. But since the house is not enough to be spacious to keep runing, it can only add complexity to the children’s play .
The opening “window” on the bookcase is proportionate to their scale that children can pass through. The Removable cabinets can also be combined into a ladder suitable for children to climb. The original idea is to place a slide on the side of the “window” to increase the entertainment during climbing.
After the actual completion, taking into account the safety factor, the slide is not installed temporarily. The main body of the furniture is made of oak wood splicing board. Considering the weight, the removable cabinets are equipped with EGGER board. Although the colors are inconsistent, they do not hinder the fun of climbing.